torsdag 15 mars 2012

Att skapa tro på framtiden!



Det är alltid trist när man ser ungdomar tappar tron på framtiden. Utan tron på framtiden finns ingen gnista för livet. Genom FC Rosengårds program BOOST får vi dagligen möjlighet att förändra detta.

Projektet startades i mars 2011 och vänder sig till de ungdomar i Malmö som behöver ett individualiserat och skräddarsytt stöd för att skapa en framtid och komma in i arbetslivet.

Alla är vi olika och våra ungdomar behöver stöd som utgår från hur hela deras livssituation ser ut och som tar hänsyn till flera olika behov och förutsättningar.

Under den första tiden i projektet kommer deltagaren att delta i självutvecklande aktiviteter för att sedan kunna välja antingen studiespår eller arbetsspår utifrån sina egna behov och förutsättningar.

I studiespåret ges man möjlighet att läsa upp kärnämnen på gymnasie- eller grundskolenivå, samt får vägledning kring, och möjlighet att prova på, vidare studier. I arbetsspåret arbetar deltagaren tillsammans med sin handledare för att kunna matchas mot aktuella praktikplatser eller anställningar.

Det är vår förhoppning att projektets insatser ska leda till en ökad motivation, självinsikt, framtidstro och ett större ansvarstagande hos ungdomarna så att de till slut själva blir drivande och aktiva i att skapa en plattform för självförsörjning.

Tack vare FC Rosengård har dessa ungdomar nu möjlighet att stärka den egna drivkraften, utveckla sin kompetens och konkurrera om de arbetstillfällen som kan erbjudas genom arbetsgivare i föreningens och projektets nätverk - en utveckling som känns bra både för ungdomarna, klubbe och den värld vi lever i. Vad tycker du?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar